Artister og udgivelser

Den  talentmasse

Vi arbejder i gråzonerne med talenter som ubesværet kan forene genrer og stilarter uden at gå på kompromis med det musikalske udtryk. I 2015 udsendte vi vores første vinylproduktion. Herunder ses vores vinyludgivelser. Klik på bandnavnet eller udgivelsen for at få mere information.

Vores tilgang
Pladesalg

 nettet og i butikkerne

Siden 2015 har vi solgt vores fysiske udgivelser i pladebutikker i Danmark. I sommeren 2022 tog vi et stort skridt og åbnede vores egen fysiske specialbutik Sort Cirkel.

I Sort Cirkel fokuserer vi på nye vinyludgivelser, specialkaffe samt tilbehør og udstyr. Besøg os i Jyllandsgade 14C, hvor vi deler lokalerne med Esbjerg Bryghus’ ølshop.

Udover vores egne 10 Fingers-udgivelser, vil man også finde nyt og brugt vinyl fra ind- og udland. Vi fører også det meste indenfor vinylpleje og -tilbehør.

10 Fingers netbutikSort Cirkel

Above Above kalder sin musik for folktronica og blander genre som electronica, ambient og rock. På trods af den abstrakte genreblanding har Above Above dog altid den gode melodi for øje – blot i nye og mere interessante klæder.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

BERG spiller originalmusik skrevet af den islandske saxofonist Snæbjörn Snæbjörnsson. Med afsæt i den islandske melankoli og melodik krydres musikken med jazzens varierende harmonik og improviserende væsen.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

Big Sky Country er en alternativ rockgruppe, som blev dannet i Esbjerg i 2009. Ankeret i Big Sky Country er sanger, sangskriver og producer Philip Skovgaard.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

Luumen spiller musik med stor kærlighed til den minimalistiske indie pop. Luumen har tidligere udgivet og turneret under navnet La La La, hvor de spillede mere end 50 koncerter i ind- og udland.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

Løvfald er en dansk jazzduo bestående af Jakob Horsbøl Andersen og Jesper Runchel Schierling. Lyden af gruppen er karakteriseret af episke klangflader, med gyngende grooves og ørehængende melodier.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

For sanger og sangskriver Troels Pedersen kommer teksten altid først, og teksten får lov at diktere stemningen i musikken. Derfor er der tale om anderledes danske sange, men med gode melodier så de alligevel føles genkendelige.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

I soloprojektet Recorder Recorder opstår et møde mellem det historisk tidlige instrument blokfløjten og moderne elektroniske effekter. Dette kontrastfyldte sammenspil giver et moderne lydbillede med en klar urkraft bag sig.

Læs mere ved at klikke på bandnavnet ovenfor.

Vores tilgang

Et pladeselskabdrevet af musikere

I 2004 lancerede vi vores første hjemmeside. I 2010 udsendte vi vores første musikproduktion. I 2014 samlede vi design- og lydbureau under et og samme navn.

Som pladeselskab arbejder vi tæt sammen med få udvalgte artister, som kan noget helt særligt. Vi producerer komplette udgivelser in-house og er oftest inde over alle processer i tilblivelsen af hvert enkelt projekt.

Vi har faste aftaler med de bedste pladetrykkerier og vi står selv for udgivelse, fysisk og digital distribution samt promotion og grafisk design til egne udgivelser med egne artister.

Vi accepterer ikke demomateriale på dette tidspunkt.

Om ophavet og det nedarvede

I musikkens gyldne æra havde pladeselskaberne ikke kun hånd om musikken og produktionen, men også om det visuelle. Det var let at skelne i mellem de enkelte selskabers udgivelser og de havde hver især noget unikt at byde på. Særligt har Elektra Records, med deres fokus på visuel identitet samt deres interne ledelse, været en stor inspiration for os som pladeselskab.

Et af de vigtigste elementer på en vinyludgivelse er pladens label. Herpå findes alt grundlæggende – og livsnødvendig – information om pladens indhold såsom side-angivelse, produktionens- og udgivelsesår, sangskrivere, sangtitler med mere.

På samtidens udgivelser kan denne ellers så basale information være svær at få øje på. Sommetider er det et bevidst valg, oftest er det en decideret fejl. Opgøret med det låste format skete formodentligt i start-halvfemserne, da vinylsalget for alvor dykkede efter CD’ens ankomst.

Siden da er der kommet nyt blod til tasterne, som er opvokset i en verden uden vinyludgivelser. Det vises ofte gennem grafikeres arbejde, som ikke forstår arven og funktionen af vinylens label, men blot ser omslaget og pladens label som endnu et blankt kanvas.

Dette vil vi gerne gøre op med, da vi selv er samlere. Det kan virke som en lang og meningsløs smøre om noget så simpelt og ligegyldigt som en cirkel med noget tekst på – men det er et godt billede på, at mange i dag blot udnytter vinylformatet kommercielt uden hverken at respektere eller forstå dets muligheder (og begrænsninger).

Vi håber, at vores passion og viden udviser, at vi kender arven og at vi har respekten for vinylformatet på plads.

Vores identitet

Vores musikudgivelser kan kendes på vores hvide emblem, som altid er placeret øverst i højre hjørne på udgivelsens omslag. Emblemet bærer vores navn samt udgivelsens unikke katalognummer, som altid begynder med TFM (Ten Fingers Music) og slutter med udgivelsesnummer samt version af tryk. TFM01601 er eksempelvis et førstetryk af vores sekstende udgivelse (og er desuden katalognummeret for Big Sky Countrys anden plade Movements).

Vores pladelabel er monokromt og prydes ligeledes af vores hvide emblem. Vi anvender samme designskabelon på alle vores vinylproduktioner, så alt nødvendig information er samme sted på tværs af vores udgivelser. Kun på særlige udgivelser kan designet variere.

Internt og eksternt

I vinteren 2015 udsendte vi albummet Movements med bandet Big Sky Country. Pladen blev trykt i 300 eksemplarer på 180 gram jomfru vinyl og håndpresset i tre farver – rød, hvid og blå. Movements tilbragte to uger på toppen af IFPIs danske vinyl-hitlistse i foråret 2016.

Det var vores første udgivelse på vinyl og gav os en flyvende start som pladeselskab. Vi blev med andre ord etableret og seriøse pladesamlere i Danmark, og andre dele af verden, nikker i dag genkendende når de hører vores navn – det er vi rigtig stolte af!

Vi distribuerer alle vores udgivelser digitalt i samarbejde med det fællesejet distributionsnetværk DiGiDi, som gør musikken tilgængelig på alle digitale streamingstjenester via musikdistributionsselskabet The Orchard.

De fysiske varer, såsom vinyler og anden merchandise, sælges via vores egen webshop på merch.10fingers.dk, men vi har også særaftaler med de uafhængige pladebutikker rundt omkring i Danmark.

Hele vores diskografi, digital og merchandise, kan ses på shop.10fingers.dk.

Vores fysiske udgivelser kan desuden bestilles hos Musik På Vinyl, Phono.dk, Vinylpladen.dk, Tape Connection samt distributions- og pladeselskabet Rillbar.