Et pladeselskabdrevet af musikere

I 2004 lancerede vi vores første hjemmeside. I 2010 udsendte vi vores første musikproduktion. I 2014 samlede vi design- og lydbureau under et navn.

Som pladeselskab arbejder vi tæt sammen med få udvalgte artister, som kan noget helt særligt. Vi producerer komplette udgivelser in-house og er oftest inde over alle processer i tilblivelsen af hvert enkelt projekt.

Vi har faste aftaler med de bedste pladetrykkerier og vi står selv for udgivelse, fysisk og digital distribution samt promotion og grafisk design til egne udgivelser med egne artister.

Vi accepterer ikke demomateriale på dette tidspunkt.

Vores mission

Pladeselskab.Vores mission.

Om ophavet og det nedarvede.

I musikkens gyldne æra havde pladeselskaberne ikke kun hånd om musikken og produktionen, men også om det visuelle. Det var let at skelne i mellem de enkelte selskabers udgivelser og de havde hver især noget unikt at byde på. Særligt har Elektra Records, med deres fokus på visuel identitet samt deres interne ledelse, været en stor inspiration for os som pladeselskab.

Et af de vigtigste elementer på en vinyludgivelse er pladens label. Herpå findes alt grundlæggende – og livsnødvendig – information om pladens indhold såsom side-angivelse, produktionens- og udgivelsesår, sangskrivere, sangtitler med mere.

På samtidens udgivelser kan denne ellers så basale information være svær at få øje på. Sommetider er det et bevidst valg, oftest er det en decideret fejl. Opgøret med det låste format skete formodentligt i start-halvfemserne, da vinylsalget for alvor dykkede efter CD’ens ankomst.

Siden da er der kommet nyt blod til tasterne, som er opvokset i en verden uden vinyludgivelser. Det vises ofte gennem grafikeres arbejde, som ikke forstår arven og funktionen af vinylens label, men blot ser omslaget og pladens label som endnu et blankt kanvas.

Dette vil vi gerne gøre op med, da vi selv er samlere. Det kan virke som en lang og meningsløs smøre, om noget så simpelt og ligegyldigt – men det her er vores pladeselskab, så vi bestemmer!

Vores identitet.

Vores musikudgivelser kan kendes på vores hvide emblem, som altid er placeret øverst i højre hjørne på udgivelsens omslag. Emblemet bærer vores navn samt udgivelsens unikke katalognummer, som altid begynder med TFM (Ten Fingers Music) og slutter med udgivelsesnummer samt version af tryk. TFM01601 er eksempelvis et førstetryk af vores sekstende udgivelse.

Vores pladelabel er monokromt og prydes ligeledes af vores hvide emblem. Vi anvender samme designskabelon på alle vores vinylproduktioner, så alt nødvendig information er samme sted på tværs af vores udgivelser. Kun på særlige udgivelser kan designet variere.

Internt og eksternt.

I vinteren 2015 udsendte vi albummet Movements med bandet Big Sky Country. Pladen blev trykt i 300 eksemplarer på 180 gram jomfru vinyl og håndpresset i tre farver – rød, hvid og blå. Movements tilbragte to uger på toppen af IFPIs danske vinyl-hitlistse i foråret 2016. Det var vores første udgivelse på vinyl og gav os en flyvende start som pladeselskab.

Vi distribuerer alle vores udgivelser digitalt i samarbejde med det fællesejet distributionsnetværk DiGiDi, som gør musikken tilgængelig på alle digitale streamningstjenester.

De fysiske varer, såsom vinyler og merchandise, sælges via vores egen webshop på shop.10fingers.dk, men vi har også særaftaler med de uafhængige pladebutikker rundt omkring i Danmark.

Vores fysiske udgivelser kan også bestilles via distributions- og pladeselskabet Rillbar.