Et pladeselskabdrevet af musikere

I 2004 lancerede vi vores første hjemmeside. I 2010 udsendte vi vores første musikproduktion. I 2014 samlede vi design- og lydbureau under et navn.

I musikverdenens gyldne æra havde pladeselskaberne hånd om det visuelle. Det var let at skelne mellem de enkelte selskabers udgivelser og de havde alle noget unikt at byde på.

Et af de vigtigste elementer på en vinyludgivelse er pladens label. Herpå findes al grundlæggende information såsom side, årstal, sangskrivere, sangtitler med mere.

På samtidens udgivelser kan det ofte være svært blot at finde side a og side b, da det ofte er grafikere som ikke forstår arven og funktionen, men blot ser omslaget og label’et som endnu et blankt kanvas. Dette vil vi gerne gøre op med, da vi selv er samlere.

Vores mission
Illustration til undersiden Design

Pladeselskab.Vores mission.

Identitet

Vores musikudgivelser kan kendes på vores hvide emblem, som altid er placeret øverst i højre hjørne på udgivelsens omslag. Emblemet bærer vores navn samt udgivelsens unikke katalognummer, som altid begynder med TFM (Ten Fingers Music) og slutter med udgivelsesnummer samt version af tryk. TFM01601 er eksempelvis et førstetryk af vores sekstende udgivelse.

Vores pladelabel er monokromt og prydes ligeledes af vores hvide emblem, som også er at finde på alle vores omslag. Vi anvender samme designskabelon på alle vores vinyl-produktioner, så al nødvendig information er samme sted på tværs af vores udgivelser. Kun på særlige udgivelser kan designet variere.

Internt og eksternt

I vinteren 2015 udsendte vi albummet Movements med bandet Big Sky Country. Pladen blev trykt i 300 eksemplarer på 180g jomfru vinyl og håndpresset i tre-farver – rød, hvid og blå. Movements tilbragte to uger på toppen af IFPIs danske vinyl-hitlistse i foråret 2016. Det var vores første udgivelse på vinyl og gav os en flyvende start!

Vi distribuerer alle vores udgivelser digitalt i samarbejde med det fællesejet distributionsnetværk DiGiDi, som gør musikken tilgængelig på alle digitale streamningstjenester.

De fysiske varer, såsom vinyler og merchandise, sælges via vores egen webshop på shop.10fingers.dk, men vi har også særaftaler med de uafhængige pladebutikker rundt omkring i Danmark.

Vores fysiske udgivelser kan også bestilles via distributions- og pladeselskabet Rillbar.