KIIBU er Troels Buur Lauridsen og Benjamin Kirketerp. Lyder bandnavnet bekendt, så er det vi fordi, at vi samarbejdede med KIIBU tilbage i 2017 på deres debutudgivelse “Stories from the Countryside”. Siden da er der sket meget med KIIBU, som denne gang får hjælp i studiet af de rutinerede herrer Thommy Andersson på cello og Martin Maretti Andersen på trommer.

Troels og Benjamin havde en nærmest på fuldendt idé omkring konceptet til deres kommende album “hjemmegjort”, men de manglede den sidste sparring til hvordan det hele skulle præsenteres og ikke mindst realiseres.

Konceptet for “hjemmegjort” er centreret om otte unikke og originale malerier, som KIIBU har fået særligt fremstillet til albumudgivelsen. De ønskede ligeledes kun at udgive otte fysiske eksemplarer af pladen. Hver eksemplarpakke består af et unika maleri på lærred, en krystalklar og håndskåret vinyl samt en håndlavet booklet med tekster, krediteringer og fotografier af hvert maleri.

I vores indledende snak med KIIBU foreslog vi, at få fremstillet en transparent og krystalklar vinyl, så man dermed kunne få se det tilhørende artwork bagved pladen. Da oplaget lyder på kun otte eksemplarer, kunne det altså ikke svare sig at trykke denne vinyl. Derfor er de otte eksemplarer blevet skåret fremfor trykt. For at holde den krystalklare linje, har vinylen ikke de traditionelle papirlabels, men sideindikationen er derimod CNC-fræset ind i selve pladen.

Udover alt dette sammensatte vi også en mindre hjemmeside som er en slags digital version af bookletten samt en kort promotionvideo for KIIBU. Videoen får I dog ikke at se her, da den kun bruges internt til booking af koncerter.

Alt i alt et superspændende projekt, hvor KIIBU bad os om at udvikle et unikt og interessant koncept (næsten) fra bunden. Vi er stolte af resultatet, som altså kun meget få for lov til at opleve og eje, hvilket gør det hele endnu mere specielt. Stor tak til KIIBU for samarbejdet og tillykke med “hjemmegjort”.

Besøg dem på kiibu.dk