For fjerde gang siden 2018 slog vi hovederne sammen med drengene i Mads Hansens Kapel, da der igen skulle udtænkes et nyt visuelt koncept. Denne gang til deres nye album “Fanø I Flammer”, som udkommer i dag via Go’ Danish Folk Music.

Martin Strange Lorenzen, klarinettist i Mads Hansens Kapel, havde en klar idé om, at albumcoveret skulle skildre mødet mellem nutiden og fortiden. Hvordan det så helt præcist skulle illustreres var han dog ikke helt sikker på endnu…

Fanikkerdagene på Fanø, som Mads Hansens Kapel hvert år er en fast, musikalsk del af, er det perfekte møde mellem nu og da. Dragterne, dansene og musikken skaber det perfekte udgangspunkt for, at komme i stemning til, at indkapsle en flig af fortiden.

Skæbnesvangert var det, at dagen for fotosessionen faldt på præcis den dag, hvor færgerampen styrtede sammen på Fanø. De afsatte to timer blev derfor til intense 40 minutter, men vi nåede det på trods!

Mads Hansens Kapel spurgte Rikke, som er fannik og ivrig folkedanser, om hun ville iklæde sig sin Fanødragt og være det centrale motiv på coveret. Hun sagde heldigvis ja og resultatet kan ses her.

Hør Fanø I Flammer